top of page
זרעי סביונים נישאים ברוח- הפריה חוץ גופית

טיפולי פוריות התמודדות רגשית

טיפולי פוריות יכולים להיות חוויה מאתגרת ורגשית עבור נשים, וחיוני להכיר בהיבטים הרגשיים הנלווים לתהליך. להלן כמה מהמאבקים הרגשיים הנפוצים שנשים עלולות להתמודד איתם במהלך טיפולי פוריות:

 

חרדה- נשים העוברות טיפולי פוריות יכולות לחוש חרדה לגבי תוצאות הטיפול, ההליכים הפיזיים, תופעות הלוואי של התרופות, העלות וההתחייבות בזמן. חרדה זו עלולה לגרום להפרעות שינה, אובדן תיאבון ושינויים במצב הרוח.

 

דיכאון- אי פוריות עלולה להוביל לדיכאון אצל נשים. חוסר הוודאות והתהליך הארוך של הטיפול עלולים להרגיש מכריעים ועלולים לגרום לתחושות של חוסר תקווה, תסכול ועצב.

 

אשמה ובושה- נשים עלולות להרגיש אשמה ובושה על כך שגופן אינו מסוגל להרות באופן טבעי. הם עלולים להרגיש אחראים לאי הפוריות, מה שעלול להוביל להאשמה עצמית ולדימוי עצמי שלילי.

 

מתח- טיפולי פוריות עלולים להפעיל לחץ משמעותי על נשים ובני זוגן. הלחץ יכול להגיע ממספר מקורות, כולל הליכים רפואיים, לחץ כלכלי, אילוצי זמן ובעיות ביחסים.

 

אבל- נשים עלולות לחוש תחושת אובדן ואבל במהלך טיפולי פוריות, במיוחד אם הן חוו אובדן הריון או טיפולים כושלים. צער זה יכול להתווסף על ידי העובדה שתהליך הטיפול יכול להרגיש מבודד ובודד.

 

לסיכום, עם הקושי בכניסה להריון חיוני להכיר ולהתייחס להיבטים הרגשיים של טיפולי פוריות. נשים עשויות להפיק תועלת מלחפש תמיכה מחברים, משפחה או אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש כדי לעזור להן להתמודד עם האתגרים הרגשיים הנלווים לתהליך.

bottom of page